Хотел Мальовица

След края на най-успешния ски сезон в историята на курорта Мальовица, оттам отправиха покана към всички деца и подрастващи, която важи през цялото лято. По време на лятната ваканция от курорта ще организират детски лагери, започващи всяка неделя от месеците юли и август.

„Лагерът, който организираме, ще се превърне в незабравимо лятно приключение за всяко дете, което ще му остави прекрасен спомен и ще провокира интереса към природата и планината. В продължение на 5 дни участниците ще завържат нови контакти, ще се научат да работят в екип и ще натрупат много знания за природата и планинарството.“ каза Янко Аврамов от курортен комплекс Мальовица.

Предвидените активности в лагера включват леки планински преходи  до близките езера и хижа с опитен планински водач, занимания с квалифициран педагог, весели и образователни игри и много забавления с тролей, пързаляния с туби, скаутски игри и още много други. Предвидено е и посещение на ферма за магарета.

Основната цел на летните лагери е децата да бъдат поставени в нова среда, която ще им покаже невероятната страна на природата. Децата не само ще се забавляват, а и ще научат правилата в планината, както и много за дървесните видове и обитателите и.

Лагерите се провеждат в хотел „Мальовица“. На разположение на децата са база от 100 легла, ресторант, закрита зала за занимания, трасе за тубинг и обширни открити поляни и гори.

„По време на лагерите осигуряваме пълен пансион за всички. Ястията за всяко хранене се приготвят на място с пресни продукти.“ каза Янко Аврамов.

Хотел „Мальовица“ организира фирмени събития, семинари и обучения. За всякакви мероприятия функционира специално пригодена зала, която може да приеме до 60 души, осигурена е и мултимедия.

Курортът Мальовица е разположен сред красивата природа на Рила, само на час и половина път от София. Ресторантът и част от стаите на едноименния хотел предлагат невероятна гледка към връх Мальовица. От началото на зимния сезон в хотела функционира и модерен уелнес център.